Work and Travel Amerikan Hükümeti’nin denetiminde gerçekleştirilen dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversite öğrencilerinin yaz tatilleri boyunca Amerika’da çalışıp dünyayı ve farklı kültürleri tanımalarına, Amerika’yı gezebilmelerine, İngilizce seviyelerini geliştirmelerine, tüm bunlar olurken ek olarak para kazanmalarına olanak sağlayan bir öğrenci kültürel değişim
programıdır.
Work and Travel Programına Neden Katılmalıyım?
Üniversite öğrencisi bir gencin hayatında karşısına çıkabilecek en güzel fırsatlardan biridir.
Size sağlayacağı faydaları saymakla bitmez. Bu program sayesinde;
– Hem Amerikan kültürünü hem de programa katılan birçok milletin kültürünü tanıma fırsatına sahip olursunuz. Birçok milletin bulunduğu bu programda çok güzel dostluklar kurup üzerinden yıllar geçse de kendinizi dünyanın bambaşka bir yerinde sohbet ederken bulabilirsiniz.
– Evrensel bir dil olan İngilizce’yi ana dili olarak kullanan insanlarla pratik yapma ve geliştirme fırsatını yakalarsınız.
– Kilometrelerce uzak bir ülkede kendi paranızı kazanarak kendi ayaklarınızın üzerinde durabilme becerisi edinip öz güveninizi artırabilirsiniz.
– Daha üniversite hayatında iken iş hayatına atılmadan CV’nize yazacağınız mükemmel bir iş deneyiminiz olur.
– Kendi potansiyelinizin farkına varıp bakış açınızı genişletir ve program boyunca eşi benzeri olmayan anılar yaşarsınız.
Work and Travel Kimler Yapabilir?
Work and Travel programına katılmak için;
– Üniversitenin hazırlık ya da herhangi bir kademesinde lisans öğrencisi olmak ve tam zamanlı örgün eğitim veren bir üniversite de eğitim alıyor olmak,
– Niteliklerden bir diğeri 18-26 yaş aralığında olmak,
– Tezli yüksek lisans programında hazırlık ya da 1. sınıf öğrencisi olmak,
– Açık Öğretim Fakültesinin devam zorunluluğu olan İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyor olmak,
– Vize aşamasını geçmek için ise 4.0 üzerinden en az 2.0 not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.
Work and Travel Programı ile Nerelerde Çalışılabilir?
– Yalnızca yaz sezonunu kapsayan öğrenci değişim programı olduğu için çok fazla eğitime ihtiyaç duyulmayan, üniversite diploması gerektirmeyen oteller, resort oteller, fast food zincirleri, restoranlar, eğlence ve su parkları gibi yerlerde çalışabilirsiniz.
– Oda temizlikçiliği, hostluk/hosteslik, resepsiyonistlik, komilik, bulaşıkçılık, garsonluk, bartenderlik, satış danışmanlığı, cankurtaranlık, kasiyerlik, ride operatörlüğü gibi bir çok iş yapabilirsiniz.
Work and Travel Programında Konaklama Nasıl Sağlanır?
– Kalacağınız yer, iş sözleşmesine göre değişiklik gösterebilir. Tercih ederseniz işvereninizin temin ettiği ya da yönlendirdiği paylaşımlı ev, lojman/yurt veya motellerde kalabilirsiniz.
– Kimi işveren yalnızca yönlendirme yaparken kimisi konaklamayı sağlayabilir. Kiranızı genellikle haftalık olarak öderken, kira maliyeti programı kaldığınız bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
Work and Travel Programı Ne Kadara Mal Olur?
Programın maliyeti başvuru tarihinize göre ve acentalar arasında değişiklik gösterse de aşağı yukarı 3000-3250$ civarındadır. Bu fiyat ile öğrenciye Amerika’da çalışabilmesi için gerekli olan DS-2019 belgesi, iş ve konaklama, program ve vize danışmanlığını kapsar.
Bazı firmalar sağlık ve bagaj sigortasını da bu ücrete dahil eder.
Bu maliyetin dışında;
– Vize harcı: 160$ (Vize öncesinde ödenir.)
– SEVIS Ücreti: 35$ (SEVIS ücreti Amerikan Hükümeti’nin aldığı Yabancı Öğrenci Kontrol Sistemi ücretidir. Vize öncesinde ödenir.)
– Uçak Bileti: 600$ – 1000$ (Biletinizi aldığınız tarihe ve gidilecek yere, aktarmalı uçuş tercihlerinize göre değişiklik gösterir.)
– Cep Harçlığı: En az 600$ (İlk iki hafta ilk paycheckinizi alana kadar yapacağınız masrafları karşılamanız için gereklidir.)
Erken kayıt fırsatlarından yararlanmak için buradaki formu doldurarak anlaşmalı olduğumuz acente tarafından aranabilirsiniz. Ağustos ayından itibaren başvurabilirsiniz, erken kayıt fırsatları firmalar arasında değişiklik gösterse de genellikle Ocak ayına kadar devam etmektedir.
Work and Travel programı hakkında bilgi ve danışmanlık için buradan form doldurabilirsiniz.
Hadi ne duruyorsunuz kendinize koyduğunuz engelleri kaldırın ve zamanı geldiğinde yola çıkın.
“Her zaman Başka Bi’Yol vardır “