• awesome images Güncelleniyor...
  • info@eplusturkiye.org
Seyahatte okunabilecek kitaplar

Koltuğunuza oturana dek geçen sürede yaşadığınız tüm o telaş, keşmekeş bitmiş ve artık seyahatiniz tam anlamıyla başlayacak, o süre zarfında ne yapmayı tercih edersiniz genelde? Kimi insan müzik dinlemeyi tercih eder, ki bununla ilgili seyahatinizde size eşlik edebilecek şarkılardan oluşan bir çalma listesi oluşturduğumuz yazımızı okuyabilirsiniz. Kimi insan da müziğin yanı sıra kitaplarla geçirmeyi düşünür vaktini.  Bugünkü yazımızda seyahatlerinizde size eşlik edebilecek ve vaktinizi kıymetli kılacağını düşündüğümüz on kitaptan oluşan bir “Seyahatte Okunabilecek 10 Sürükleyici Kitap” listesi paylaşıyor olacağız. Başlayalım mı?

Seyahat Kitap Listesi

Fabl

Martı “Jonathan Livingston” : Martılar alçaktan uçarlar, bırak göğün derinliklerine varma sevdanı diyor diğer martılar Jonathan’a. Tam da kendini, becerilerini, hazlarını keşfetme sürecindeyken üstelik. Ama öyle yapmıyor Jonathan “Artık yaşamak için bir nedenimiz olmalı; öğrenmek, keşfetmek, özgür olmak gibi” diyor ve tüm inancıyla ekliyor” En önemlisi, özgür olabiliriz! Uçmayı öğrenebiliriz.”  Bu kitabı okurken kendinizi Jonathan’ın kanatları, gözleri ve inanmış yüreği gibi hissedecek ve uç Jonathan yükseğe, daha yükseğe, ayyuka değin uç diyeceksiniz.

Kısa Roman

Küçük Prens: Antoine de Saint-Exupéry‘nin birçok dile çevrilen aynı zamanda en çok satanlar listesine giren kitabı Küçük Prens’in bir zamanlar Çocuk Edebiyatı’nda olması ya da olmaması üzerine birçok görüş öne sürülmüştür. Esasen bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyasını anlatan kısa bir romandır Küçük Prens. Ele aldığı konular size de ayna tutacak ve hayatınızın birçok alanını biraz daha sorgulamaya itecektir sizi.

Roman

Yabancı: Albert Camus’nün Nobel Edebiyat Ödül’lü  romanı “Yabancı” Camus’nün en çok dile çevrilen kitabı. Ana karakter Meursault insanlara, eylemlerine ve dünyaya yabancılaşmış ve aşina olmadığımız başka bir dünya kurmuştur kendisine.  Bu durumun götürüleri de olmuştur kendinden ama varoluşçuluğu irdeleyen bir karaktere sahiptir Meursault. Umursamaz görünür ama belki de öyle değildir, buna siz karar vereceksiniz. Sayfaları peşi sıra çevirmek isteyeceğiniz ve en sonunda “Nasıl ya?” diyeceğiniz bir kitap. 

Otobiyografi

Talebe:  İlk romanı ile New York Times Bestseller listesine giren Tara Westover’ın bu kitabı başlı başına bir yolculuk ve dönüşüm hikayesi. Ayrıca bir otobiyografi örneği olan Talebe’nin ana karakteri Tara mormon bir aileye doğar. Aynı ailede yetişmeyi reddedip 16 yaşında evini terk edip eğitimini tamamlamaya karar verir. Çetin yollardan geçmek zorunda kalan Tara hırçın rüzgarın onu yıkmasına izin vermez. İlk durağı Harvard  Üniversitesi olan Tara uzun yolları sever ve bir sonraki durağı Cambridge Üniversitesi’dir. Tüm bu süreci kendi içinde bir yolculuk olarak nitelendiriyor Tara. Bu kitabı okuduğunuz takdirde Tara ile de ilginç ve sürükleyici bir yolculuğa çıkıyor olacaksınız.

Kişisel Gelişim

Ye O Kurbağayı: Zaman yönetimi ve etkili kullanımı hakkında uzmanlaşmış ve aynı konuda konuşmalar yapan, danışmanlık veren Brian Tracy kendi tecrübelerini de dahil ettiği kitabında 21 adımda zaten kıymetli olan vaktinizde maksimum performansa nasıl ulaşabileceğinize, yapılacaklar listenizdeki çentik sayılarını nasıl arttıracağınıza yönelik tavsiyelerde bulunuyor. Hem günlük hayatınızda hem de seyahat planlamalarınızdaki tüm süreçte size ışık olacağını düşündüğümüz bir kitap “Ye O Kurbağayı”. 

Psikoloji

Pembe Fili Düşünme: Seyahat kitap listemizdeki bir diğer kitap Zeynep Selvili Çarmıklı’nın öz-şefkati, öz-kabulü konu alan kitabı “Pembe Fili Düşünme”. Ayrıca Z. Selvili kendisine şefkat göstermeye başlayana kadar geçen süredeki deneyimlerine, öykülerine yer vermiş kitabında. Kendi davranışlarının ve toplumda yaygın olan kimi davranışların psikoloji literatüründeki karşılıklarının somut örneklerini bulacaksınız bu kitapta. 

Anı

Bir Dinozorun Anıları: Mina Urgan’ın anılarını derlediği bir kitap. Ele aldığı başlıca konular çocukluk, yetişkinlik, yaşlılık ve ölümdür. Ayrıca Mina Urgan kitap boyunca edebiyat ve sanat tarihimizin mihenk taşlarından olan Behice Boran, Aziz Nesin, Abidin Dino, Sait Faik, Nazım Hikmet, Mustafa Kemal, Neyzen Tevfik gibi kıymetli kişilerle geçen anılarına da yer veriyor. Anıları okurken toplumsal normlara kafa tutan Mina Urgan’ın yanınızdaki koltuğa oturmuş ve size nasihat veriyormuş gibi hissedebilirsiniz. Altını çizmek isteyeceğiniz çok cümle olacaktır bu kitapta, okudukça derinlerde gizli bir hazineye bir adım daha yaklaşacaksınız. 

Seyahat

Avrupa’da Görülecek 101 Yer: Ola ki seyahat edeceğiniz ülke(ler) Avrupa Kıtası’nda ise bu kitap tam size göre. Saffet Emre Tonguç kitabında tüm Avrupa ülkelerine (40) ve buralarda gezip görebileceğiniz 101 destinasyona yer veriyor. Ayrıca her bir ülkede aklınıza takılabilecek “3N”, ne, nerede, nasıl sorularına da yanıt veriyor bu seyahat rehberi niteliğindeki kitabıyla Emre Tonguç.

Şiir

Göğe Bakma Durağı: Bu evleri atla bu evleri de bunları da/Göğe bakalım/ Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım/İnecek var deriz otobüs durur ineriz. Seyahat boyunca okuyacağınız kitap tercihinizi bir şiir kitabından yana kullanmak isterseniz kalemiyle devleşen bir şair olan Turgut Uyar’ın kitabını şimdiden çantanıza atabilirsiniz. 

Çizgi Roman

Asteriks: Belki de çizgi roman tutkunusunuzdur. Ya da ilk deneyiminiz de olabilir. Seyahatinizde size eşlik edebilecek birçok çizgi roman vardır elbette ama Rene Goscinny’nin en çok okunan serisi Asterix seyahatte okunabilecek on sürükleyici kitap arasında yer alabilir. 

Bugünkü yazımızda sizinle farklı türlerde olan  “Seyahatte Okunabilecek 10 Sürükleyici Kitap” paylaştık. Dileriz ışık, ilham olur size bu yazı.  Bunlar bizim önerilerimiz ve aralarında okuduğunuz kitaplar da olabilir. Peki siz seyahate çıkacak birinin okur-gezer olması için hangi kitapları önerirdiniz? Önerilerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşırsanız birlikte bir seyahat kitap listesi de sizinle çıkarmış oluruz. Nasıl olur?

Daha fazla blog yazısı okumak için buraya tıklayın.
Merak ettiklerinizi ve sormak istediklerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.

Bizi takip etmeyi unutma! 
-InstagramFacebookTwitterThreadsTelegramWhatsapp Duyuru Kanalı

Erasmus+ ve ESC projeleri için BURAYA tıkla!

Yorum Yap