Ülkemizin uluslararası yükseköğrenim burs markası olan Türkiye Bursları, uluslararası öğrenci hareketliliğindeki yerini her geçen gün pekiştirmektedir. 2023 yılında 163 ülkeden alınan 117.367 başvuru, Türkiye’nin uluslararası öğrenci hareketliliğindeki yerini göstermesi bakımından önemli bir göstergedir.
Sunduğu uluslararası seviyedeki eğitim, bilgi ve tecrübe zenginliğinin yanında, Türkiye Bursları, dünyanın her yanından uluslararası öğrencilere ülkenin en seçkin üniversitelerinde burslu eğitim imkânı sunuyor. Türkiye Bursları, üniversite bölüm yerleştirmesi, aylık burs, üniversite harcı, sağlık sigortası, yurt, barınma, ücretsiz mesleki ve akademi programlar ve gidiş-dönüş uçak bileti imkanlarıyla dünyanın en kapsamlı burs programı olarak öne çıkmaktadır.
2024 yılı Türkiye Bursları başvuruları tek dönemde alınacaktır ve başvurular 10 Ocak – 20 Şubat 2024 tarihleri arasında her ülkeden öğrenciye açık olacaktır.
Programlar ve Öğrenim Düzeyleri
– Başvuruya açık olan programlar: Lisans ve Lisansüstü Programlar
– Başvurular Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde eğitim almak isteyen adaylara açıktır.
Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve KATİP gibi diğer programlar farklı başvuru dönemlerine sahiptir ve sitemizde ve sosyal medya kanallarında duyurulmaktadır.
Gerekli Belgeler
Türkiye Bursları Başvuru Sistemi (TBBS) üzerinden online yapılan başvurularda tüm adaylardan aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemesi gerekmektedir:
– Geçerli bir kimlik belgesi, kimlik kartı veya pasaport
– Adayın son 1 sene içerisinde çekilmiş bir fotoğrafı
– Ulusal sınav sonuçları (varsa)
– Diploma veya geçici mezuniyet belgesi
– Transkript
– Seçilen üniversite veya program tarafından talep ediliyorsa uluslararası sınav sonuçları (GRE, GMAT, SAT, vs.)
– Seçilen üniversite veya program tarafından talep ediliyorsa uluslararası dil sınavı sonuçları TOEFL, DELF
– Araştırma konusu önerisi ve yapmış olduğunuz çalışmalara dair yazılı bir örnek (sadece doktora başvuruları için)
Önemli Detaylar
Türk üniversitelerindeki birçok programda, Türkçe dilinde eğitim vermektedir. Bununla birlikte bazı bölümler ve üniversiteler İngilizce veya diğer dillerde programlar sunmaktadır. Söz konusu programlarda öğrenim görmek isteyen adayların uluslararası alanda kabul gören bir dil yeterlilik sertifikalarının bulunması gerekmektedir. (TOEFL ve diğer eşdeğer sertifikalar). Bu programların çoğu, uluslararası geçerliliği olan sonuçlar talep etmektedir (GRE, GMAT, SAT vb.). Adaylar, başvuru sistemindeki programları seçerken öğretim dilini kontrol edebilirler.
Ulusal sınav puanları yerine SAT ya da GCSE gibi uluslararası niteliklere sahip lisans adaylarının, bu uluslararası sınavlara göre orta öğretimi tamamlamış olmak için gerekli minimum nitelikleri sağlamaları gerekmektedir.
Türkçe yeterlilik için C1 seviyesinde Türkçe dil sertifikasına sahip olmayan (eğitim dili İngilizce veya diğer dillerde olan programlara yerleştirilen adaylar da dahil) tüm Türkiye Bursiyerlerinin, bir yıllık Türkçe Hazırlık Kursuna katılmak ve akademik yılın sonunda C1 seviyesini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen buraya tıklayın.
— Daha fazla blog yazısı okumak için buraya tıklayın. —
Merak ettiklerinizi ve sormak istediklerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.
Bizi takip etmeyi unutma!
-Instagram, Facebook, Twitter, Threads, Telegram, Whatsapp Duyuru Kanalı