İŞKUR Gençlik Programı
Türkiye İş Kurumu, devlet üniversiteleri ile birlikte, öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlamak, onlara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı’nı düzenliyor. Program kapsamında, katılımcılara hem iş gücü deneyimi hem de gelir desteği sağlıyor.
Ayrıca program kapsamında katılımcılara bireysel danışmanlığın yanı sıra iş arama, finansal okuryazarlık, öz geçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler vererek iş gücüne katılmaları noktasında destekleyici faaliyetler gerçekleştiriyor.
Katılımcılar, kısmi ve esnek olarak düzenlenen programa, haftada 3 güne kadar katılım sağlayabilecek ve bu sayede eğitimlerinden geri kalmadan iş tecrübesi kazanabilecekler.
Sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım faaliyetlerinin desteklenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin desteklenmesi, akademik ve idari destek faaliyetleri, toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin desteklenmesi, öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi, dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi gibi ana faaliyetler ve bunlara bağlı alt faaliyet alanlarında gerçekleştirilecek olan program kapsamında öğrencilere katılım sağladıkları her gün için 1083 TL ödeme gerçekleştirilecek, GSS ve İş Kazası Meslek Hastalığı sigorta primleri yatırılacaktır.
İŞKUR Gençlik Programı Nedir?
İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve geleceğe ilk adımı atmalarını sağlayan programdır.
Öğrencilerin iş hayatına katılımlarını kolaylaştırarak mesleki deneyim kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca geçici gelir desteği ile ekonomik destek sağlıyoruz.
Haftada 3 güne kadar uygulanacak program ile hem eğitimlerine devam edebilir hem de tecrübe kazanabilirler.
Öğrencilerin Programa Katılım Durumlarına Göre:
- Günlük net 1083 TL ödeme
- Ayda 14 gün katılım halinde 15.162 TL aylık ödeme yapılacaktır.
Katılımcılar;
- İş arama
- Mülakat teknikleri
- Öz geçmiş hazırlama
- Finansal okuryazarlık
gibi eğitimlerle yumuşak beceriler kazanarak, iş gücüne girişte kendilerini daha iyi ifade edebilir ve fırsatları daha etkili değerlendirebilirler.
Öğrenciler Kendi Üniversitelerinde;
- Teknoloji destek hizmetleri
- Kuluçka merkezi operasyonları
- Teknoloji transfer ofisi
- Laboratuvar ve araştırma
- Kültür-sanat etkinliklerinin organizasyonu
- Kariyer gelişim
- Sosyal inovasyon ve girişimcilik projeleri
- Engelsiz kampüs uygulamaları
- Uluslararası öğrenci entegrasyonu
- Dijital içerik geliştirme
- İdari birim
- Kütüphane ve dokümantasyon
- Ağaçlandırma ve peyzaj
gibi faaliyetlerin desteklenmesinde görev alabilirler.
Program Detayları:
-Katılımcıların program esansında başka yerde sigortalı olmalarının önünde bir engel bulunmamaktadır.
-Devlet üniversiteleri ile program düzenlenebilir.
-Devlet üniversitelerinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora örgün eğitimlerinde yer alan aktif öğrenciler yararlanabilir. (Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri programdan faydalanamaz.)
-Programdan yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilir.
-Programa başvurulan adreste yer alan hane geliri net asgari ücretin 3 katından fazla ise o hanedeki insanlar bu programdan yararlanamaz. (toplum yaşama alanları bu hükümden muaftır.)
BURADAN DETAYLARI İNCELE VE BAŞVUR
Bizi takip etmeyi unutma!
-Instagram hesabımız için tıkla!
-Facebook grubumuz için tıkla!
-Telegram grubumuz için tıkla!
-Whatsapp Duyuru Kanalımız için tıkla!
-Twitter hesabımız için tıkla!
-Linkedin hesabımız için tıkla!
Diğer projeler için tıklayınız!