Avrupa Gönüllü Hizmeti yapmak bana en çok sorulan sorulardan biri olan ve yurtdışınıza gittiğinizde gönüllülük sürecinde siz ile doğrudan iletişim kuracak olan kurum sizin gönderen kuruluşunuz oluyor. Gönderen kuruluşun ilgilendikleri konuları ‘ESC’de Gönderen Kuruluşun Görevleri‘ yazımda sizlere bahsedeceğim.
1) Projeleri bulurken kolaylık sağlar.
Ev sahibi kuruluşun bir projesi vardır ve projeye katılacak gönüllü bulmak üzere duyuru yayınlarlar. Duyuruyu gören gönüllü adayının CV, Motivasyon Mektubu hazır ve gönderen kuruluşu vardır. Gönüllü, Ev sahibi kuruluş tarafından seçildikten sonra Gönderen Kuruluşu ile Ev sahibi kuruluşunun iletişime geçerek ortak olmasını sağlar.
2)Cv ve Motivasyon Mektubunda destek olur.
Gönderen kuruluş talebinizi, AGH geçmişinizi anlatan, Europass CV ve Motivasyon Mektubunuz ile seçtiğiniz gönderen kuruluşa e-mail atarak başvurunuzu gönderiyorsunuz. Başka şehirdeki gönderen kuruluşu seçebilirsiniz. O esnada Zoom gibi çeşitli araçlarla iletişim kuruluyor.
3) Farklı Kuruluşlar gönderici kuruluş olabilir.
Bütün sivil toplum kuruluşları, belediyeler, , valilikler, kaymakamlıklar, üniversitelerin AB ofisleri, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, gençlik ve spor il/ilçe müdürlükleri gönderen kuruluş olabilir.
4)Gönderici Kuruluş Bulabilmek
Gönderen kuruluş bulmak zor değil. Facebook’ta birçok grup var. Bu grupları kullanabilirsiniz. Referans ve tavsiye amaçlı faydalı olabilir. Diğer yöntem ‘Eurodesk’ sayfasına girerek orada kuruluşlar seçilebilir ve destekleyen organizasyonlar bulunabilir. Bunun yanı sıra Google üzerinden araştırmalar da yapabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bir blog yazım var buraya tıklayarak ona ulaşabilirsiniz.
En çok merak edilen sorulardan bir tanesi ‘Başvuru süreci nasıl işler?’ Gönderen kuruluş;
Tüm başvuru belgelerini hem gönderen kuruluş hem de ev sahibi kuruluş inceliyor.
Daha sonra sizinle irtibat kuruyorlar.
Belgeleriniz düzenli hale getiriliyor.
Adınıza düzenlenmiş olan ‘gönderen kuruluş referansı’ veriliyor.
Ev sahibi ve proje bulma konusunda yol gösterici oluyorlar.
Ulusal Ajans tarafından gönderen kuruluşunuza yol, vize masraflarınızla beraber sizin hazırlıklarınız esnasında yapmaları muhtemel harcamalar için ilgili proje bütçesinden belirli bir hibe tutarı verilmektedir.
‘Gönderen kuruluş bulmak için en çok nelere dikkat etmemiz lazım?’ Gönderen kuruluşlar yeterince incelenmeli. Web sitelerine dikkatlice bakmalısınız. İnsanların deneyimlerin ve ilgili referansları topladıktan sonra doğru bir karar verileceğini düşünüyoruz. Destekleyen kuruluşun gönüllüyü desteklemek zorunda olduğunu unutmayalım.
Gönderen kuruluş gönüllüde neye dikkat eder? İletişim çok önemli. Mail atarken CV ile beraber daha iyi kendimiz ifade etmemiz gerekiyor. Herhangi bir eleme gerçekleşmiyor. Sadece evraklarınız kontrol ediliyor. Gönderen kuruluş bilgilerinizi ve evraklarınızı ev sahibi kuruluşa veriyor. Nihai karar ev sahibi kuruluşuna bırakılıyor.
“ESC’de Gönderen Kuruluşun Görevleri” yazımda umarım sizler için faydalı olmuştur. Programda yukarıda bahsettiğim şekilde gönderen kuruluşun görevlerini ve hangi kuruluşların sizler için doğru olacağına dair detaylı blog yazımdan bahsettim. Avrupa Dayanışma Programı – ESC ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz sizlerle aşağıda içeriğimi paylaşıyorum.
European Solidarity Corps (ESC) Programı Nedir?
ESC Programı hakkında detaylı bilgi edinmek için buradaki yazımı okumanı öneririm.
Avrupa Dayanışma Programı – ESC Kayıt Rehberi ulaşmak için buraya tıklayınız. Gençlik portalına detaylı bir şekilde kayıt işlemleri anlatılmaktadır.
Yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım hayalini kurduğunuz projeye ve ülkeye gidersiniz.
Merak ettikleriniz ve sormak istediklerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.
Hadi ne duruyorsunuz kendinize koyduğunuz engelleri kaldırın ve zamanı geldiğinde yola çıkın.
Telegram Kanalımıza Abone Olmak için BURAYA tıklayın.
Projelere Başvuru Rehberi ‘nden projelere başvuru yaparken yardım alabilirsiniz. BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
“Her zaman Başka Bi’Yol vardır “