Türkiye Birleşmiş Milletler İş Fırsatı
Son Başvuru Tarihi: 17/07/2023
Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 1951 yılında kurulmuş ve göç konusunda hükümetler arası bir kuruluştur. IOM, insancıl ve düzenli göçün göçmenlere ve topluma fayda sağladığı ilkesine bağlıdır. Türkiye’deki IOM, göç yönetimi, acil müdahale, geçiş ve iyileşme, toplum istikrarı ve yerleştirme alanlarında bir dizi projeyi yönetmektedir. Bu görev kapsamında, proje geliştirme, raporlama ve bağışçı ilişkilerine destek vermek, stratejiler geliştirmek ve operasyonel zorluklarla ilgilenmek gibi görevler yerine getirilecektir. Adaylardan, uluslararası kuruluşlarda deneyim, proje geliştirme ve rapor yazma becerileri, program yönetimi bilgisi ve dil yetenekleri gibi özelliklere sahip olmaları beklenmektedir. Bu görev için İngilizce bilgisi zorunlu olup, Türkçe bilgisi ise tercih edilen nitelikler arasındadır.
Görev Tanımı
- Program hedeflerine, çalışma planlarına ve proje anlaşmalarında belirlenen sürelere dayanarak, bağışçılara ve ülke ofisine yönelik resmi aylık, ara dönem ve nihai raporlara zamanında ve doğru şekilde katkıda bulunmak. Ayrıca, gerektiğinde CO, RO ve HQ’dan periyodik ve etkinlikle ilgili raporlara katkıda bulunmak.
- Proje geliştirme faaliyetlerine destek olmak için bağış ilişkileri birimleriyle düzenli iletişim kurmak ve proje finansman tekliflerinin, önerilerinin ve çağrılarının bölümlerini taslak haline getirmek. Program ve Kaynak Yönetimi’ni Genel Anlaşmalar (GAs), Mutabakat Muhtıraları (MoUs), Anlaşma Mektupları (LoAs) ve diğer sözleşme türleriyle desteklemek.
- Bağışçı ve çalışma grubu toplantılarına katılmak, projelerle ilgili bağışçılar ve proje ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde bağlantı kurmak ve ilgili program koordinatörleri/yöneticileri ile işbirliği yapmak.
- Proje Geliştirme/Raporlama Çalışma Planı ve matrislerinin planlama, düzenleme ve koordinasyonunda yer almak, IOM Türkiye projeleri için proje, raporlama ve sözleşme takvimlerinin geliştirilmesine ve güncellenmesine destek olmak.
- Tüm yazışmaların, proje geliştirme ve raporlama dosyalarının ve diğer proje geliştirme-raporlama bilgilerinin, PRIMA ve OCHA Grants Yönetim Sistemi gibi çevrimiçi sistemlerde dahil olmak üzere doğru ve ilgili kayıtlarını tutmak.
- CO stratejisiyle uyumlu olarak mülteci yanıtı ve sınır ötesi faaliyetlere yönelik yanıtları, öneri ve yaklaşımları geliştirmek için girişleri birleştirmek. Türkiye ve Suriye için yeni ve ortaya çıkan operasyonel zorluklara yanıt verebilecek CO stratejileri, metodolojileri ve kontenjan planlarının geliştirilmesine, üst yönetim ve program personeliyle danışma sürecine katkıda bulunmak ve bunları bağışçılara, hükümet ortaklarına ve diğer paydaşlara dağıtmak.
- Proje geliştirme, raporlama ve bağışçı ilişkileri amaçlı diğer belgelerin araştırılması, analiz edilmesi ve taslak haline getirilmesi.
- Türkiye’deki hükümet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve IOM Türkiye personeli için program geliştirme alanında kapasite geliştirme ve eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesinde ve katılımında öncülük etmek ve destek olmak.
- Türkiye ve/veya Suriye’deki insani yanıt ve gelişme, acil yardım programları ve istikrar programlarıyla ilgili ilerleme raporlarını izlemek, analiz etmek ve taslak haline getirmek. Programın uygulanması ve göstergelerine ilişkin verileri birleştirerek ara dönem ve nihai bağışçı raporlarının yanı sıra CO, bölgesel ve merkezi ofislerin periyodik ve etkinlikle ilgili raporlarının hazırlanmasını kolaylaştırmak.
- İlgili iç ve dış ortaklarla bilgi paylaşımı ve toplama için temasları kurmak ve sürdürmek, trendleri ve öğrenilen dersleri tartışmak ve insani ve acil yardım, istikrar ve göç yönetimi konularında bilgi sağlamak.
- İlgili makamlar, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla işbirliği yapmada destek sağlamak ve iletişim kurmak.
- Toplantılar, konferanslar, eğitimler ve diğer etkinliklerin hazırlık ve düzenlemelerine genel idari ve teknik destek sağlamak, ayrıca bağışçılar, muhataplar ve Türkiye Hükümeti ile iletişim ve işbirliği yapmak.
- Bağışçı ilişkilerini, proje geliştirme ve raporlama çabalarını desteklemek için Türkiye içinde ve dışında görevli olarak seyahat etmek.
- Atanacak diğer görevleri yerine getirmek.
Uygunluk Kriterleri
Yaş: 27 – 80
Uyruk: Aday, atandığı ülkeden farklı bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
Birleşmiş Milletler İş Fırsatı
Gereksinimler
Gerekli deneyim
- Uluslararası bir kuruluşta en az 3 yıl deneyim ve BM hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.
- Ülkelerin finansman mekanizmalarıyla ilgili deneyim ve bilgi, özellikle ABD, Suriye Krizi İnsani Fonu ve Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) konularında deneyim, avantaj sağlar.
- Göç, yerinden edilme, insani yardım, toplum istikrarı, Suriye ve Türkiye gibi ilgili konularda önceki çalışma deneyimi önemlidir.
- Proje geliştirme ve rapor yazma konusunda deneyim.
- Beceriler.
- Program yönetimi döngüsüne hakim olma.
- İlişkisel veritabanları, Microsoft uygulamaları, elektronik tablolar, metin işleme vb. konularında bilgisayar becerileri.
- Uluslararası kalkınma/insani sektörde proje geliştirme, teknik yazma ve düzenleme konusunda kanıtlanmış beceriler.
- IOM’un ilgilendiği belirli bağışçılar için bağışçı ilişkileri ve rapor yazma konusunda beceriler avantaj sağlar.
- Suriye bağlamında çalışma bilgisi avantaj sağlar.
- ABD Hükümeti (USG), Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UN OCHA), Avrupa Birliği (ECHO) gibi bağışçı finansman mekanizmalarına ilişkin bilgi.
- Proje uygulama ve bağışçı raporlama prosedürleri konusunda sağlam bilgi; mali yönetim konusunda aşinalık.
Uzmanlık Alan(ları)
Krize ve acil duruma müdahale.
Diller
İngilizce, Türkçe.
Gerekli eğitim seviyesi
• Siyaset veya Sosyal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, İnsani İşler, Kalkınma Çalışmaları, Barış ve Çatışma Çalışmaları, Kamu Politikası / İdaresi veya ilgili bir alanda iki yıllık ilgili mesleki deneyime sahip akredite bir akademik kurumdan lisans derecesi veya eşdeğeri;
• Dört yıllık ilgili mesleki deneyime sahip yukarıdaki alanlarda üniversite diploması.
Yetkinlikler ve değerler
• Sorumluluk.
• Uyumluluk ve esneklik.
• Yaratıcılık.
• Muhakeme ve karar verme.
• Planlama ve organizasyon.
• Profesyonellik.
• Özyönetim.
Sürücü belgesi
–
Uluslararası BM Gönüllüsü (Uzman) için UNV Hakları:
- Mevcut Gönüllü Yaşam İkramiyesi (VLA) 2322 USD’dir.
- CIGNA tarafından %100 sağlık, yaşam ve sakatlık sigortası kapsamı. Birine bakmakla yükümlü olanlar da görev yerine taşındıklarında sigortadan yararlanır.
- Gönüllü atanma süresi başına tamamlanan her ay için 2,5 çalışma günü oranında yıllık izin hakkı.
- Taşınma masraflarını karşılamak için giriş ikramiyesi (4000 USD).
- Seyahat masraflarını karşılamak için seyahat toplam tutarı.
- Hizmet tamamlandıktan sonra çıkış ikramiyesi (yaklaşık 225 USD/ay).
- Birçok öğrenme fırsatı.
Birleşmiş Milletler İş Fırsatı
Daha fazla bilgi için, Unified Conditions of Service (Birleşik Hizmet Koşulları) UNV web sitesinde mevcuttur.
DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.
Bizi takip etmeyi unutma!
-Instagram, Facebook, Twitter, Telegram, Whatsapp Duyuru Kanalı