SİVİL TOPLUM ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ İZLEME GÖNÜLLÜSÜ PROGRAMI
Hak temelli çalışmaları yaygınlaştırmayı ve bu alanda hem sivil toplum örgütlerinin hem de gençlerin kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan Sivil Toplum Araştırmaları Derneği (STAD) olarak AB Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “İzleme Gönüllüsü Programı” nı yürütmekteyiz.
İzleme Gönüllüsü Programı Nedir?
İzleme Gönüllüsü Programı, toplamda 12 çevrimiçi eğitim olmak üzere, senkron ve asenkron eğitimlerden oluşan 6 aylık bir eğitim programıdır.
Programın ilk bölümünde katılımcılar Hak Temellilik, Araştırma Yöntemleri, İzleme ve Hak Temelli İzleme, Raporlama ve İzleme Faaliyetlerinde Kullanılan Dijital Araçlar eğitimlerini, programın ikinci bölümünde ise çalışmak istedikleri alanlara ayrılarak farklı hak alanlarında tematik eğitimler alacaklardır. Programın son bölümünde 3 farklı tematik gruba ayrılacak olan katılımcılar birer izleme faaliyeti yürütecek ve mentorlar eşliğinde 1 izleme raporu yayınlayacaklardır.
İzleme Gönüllüsü Programı Neyi Amaçlar?
Toplumsal cinsiyet eşitliği, göç, çevre ve gençlik hakları gibi tematik alanlarda hak temelli çalışmalar yürüten gençlere, bu alanlarda izleme faaliyetleri yürütebilecek nitelikte eğitim ve mentorluk vermeyi,
Bu tematik alanlarda izleme grupları oluşturmayı,
Hak temelli çalışmalar yürüten gençleri ekibe dahil ederek gönüllü kapasitemizi artırmayı,
Farklı hak alanlarında kesişimsel çalışmalar yapabilmeyi ve sivil alandaki hak temelli çalışmaları ve savunuculuk faaliyetlerini güçlendirmeyi
amaçlamaktayız.
İzleme Gönüllüsü Programı’na Kimler Başvurabilir?
18-30 yaşlarında
Sosyal Bilimler alanında lisans/yüksek lisans öğrencisi ya da lisans/yüksek lisans mezunu olan
Hak temelli yaklaşıma sahip
Tematik olarak toplumsal cinsiyet, göç, çevre ve gençlik alanlarından en az biri ile ilgili, en az 2 yıllık deneyim sahibi ve en az biri üzerine çalışma motivasyonu olan gençlerin başvurusuna açıktır.
**Proje katılımcılarının eğitim programının %80’ine katılacağını gönüllü olarak taahhüt etmesi beklenmektedir.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın
Daha fazla blog yazısı okumak için buraya tıklayın.
Merak ettiklerinizi ve sormak istediklerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.
Bizi takip etmeyi unutma!
-Instagram, Facebook, Twitter, Telegram, Whatsapp Duyuru Kanalı