9-11 Haziran tarihlerinde 2 gece 3 gün ErasmusPlus Turkiye ailesi olarak ERASMUS KAMPI konseptinde Giritli Çiftliği’ne gidiyoruz!
Erasmus+ Turkiye olarak yaptığımız paylaşımlar ve çalışmalar ile sizlere; yurt dışı fırsatlarından, projelerden, sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincini paylaşacağımız, deneyimlerimizi aktarabileceğimiz, proje başvurularında işinizi kolaylaştıracak etkili Cv ve Motivasyon Mektubu atölyeleri yapacağımız kampımızı kaçırmamalısınız.
Kuzey ormanlarının hemen yanı başında doğa ile başbaşa bir haftasonu geçirmek için ideal Giritli Çiftliği’nde ErasmusplusTurkiye olarak sizleri bekleyeceğiz!
Etkinlik İçeriği
-2 Gece 3 Günlük Kamp Alanı Kullanımı / Tesis Hizmetleri
-Kamp Etkinlikleri
-Ödüllü Turnuvalar (Voleybol, Masa Tenisi, Beerpong)
-Erasmus+ Program Bilgilendirmesi
-Müzik Eğlenceleri (Karaoke, Ses Yarışmaları, Erasmus Party Etkinliği)
-Erasmus+ Program Bilgilendirmesi
-Motivasyon Mektubu ve Europass Cv Hazırlama
-Çeşitli Icebreaker oyunlar ve Energizer’lar
-Yurtdışı projeleri ve fırsatları hakkında detaylı bilgilendirmeler ve püf noktalar (ESC, Gençlik Değişimi ve Eğitim Kursu Workshopları)
-Ateş Başı Deneyim Paylaşımı
-Sabah Egzersizleri
-Doğa Yürüyüşü
Fiyata Dahil Olmayanlar
-Kendi özel harcamalarınız
-Yeme İçme
-Kamp Ekipmanları
-Ulaşım
*Sınırlı sayıda çadır kiralama mevcuttur.
Kampla ilgili tüm detayları okuduktan sonra aşağıda bulunan “ÖN BAŞVURU FORMUNU” doldurarak kampa kayıt yaptırabilirsiniz. Başvuru formunu doldurduktan sonra sizlerle kesin kayıt için iletişime geçilecektir. Sınırlı kontenjan olması nedeniyle elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederiz.
KAMPA BURADAN KAYIT OL.
KAMP ALANI HAKKINDA
İstanbul’da yakınlık anlamında kamp yapılacak yerler arasında olan yerin en büyük artısı yürüme mesafesinde bulunan deniz ve ormana ev sahipliği yapması. Gün içerisinde Rumeli Feneri’ni ya da Rumeli Kalesi’ni ziyaret edebilir, orman yolunu takip ederek kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.
Kamp alanında elektrik, wc, yiyecek ve içecek temin edilecek büfe mevcuttur. Alanda bulunan ve yemek servisi yapan restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Kamp boyunca yiyeceklerinizi yalnızca emniyetli kamp ocaklarında veya belirlenen yerlerde yakılacak ateşler ile kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz kamp alanından da ücreti mukabilinde temin edebilirsiniz.
Bölgede telefon hattı çekmektedir. Ortak alanda wifi mevcut olup ücretsiz kullanabilirsiniz.
Organizasyona özel belirlenen alanda, direkt olarak yerde ateş yakmak yasaktır. Ateş kovasıyla ateş yakabilirsiniz. Sadece önceden belirlenen yerlerde ateşi yakılacaktır.
Çadırlar için yer gösterme işlemi alana geldiğimizde görevli arkadaşlarımız tarafından yapılacaktır. Bize ayrılan alanlara çadırlarımız kurulacaktır.
KAMP ALANINA ULAŞIM
İstanbul İçi Ulaşım (Toplu taşıma ile gelecekler)
Kamp alanına toplu taşıma ile gidecek arkadaşlarımız için kamp alanına seferi olan hat; Hacı Osman metrodan kalkan 150 numaradır. En yakın Kale Caddesi durağında inerek ortalama 15 dakikalık bir yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilirler.
Şehirler arası otobüs kullanacaklar:
Diğer şehirlerden otobüs ile gelecek misafirlerimiz için Alibeyköy otogarına gelinerek oradan 47L otobüs hattına binilecektir. Hacı Osman metrosunda inilerek 150 otobüs hattına binilecektir. Rumeli Feneri durağında inerek yaklaşık 15 dakika yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilerler.
Yüksek Hızlı Trenle gelecek misafirler :
Hızlı tren ile gelen misafirlerimiz Yenikapı istasyonunda inerek, M2 metrosu ile Hacıosman yönüne binecekler. Metrodan Hacıosman durağında inecekler. Bu duraktan yaklaşık 1 dakika yürüyerek Hacıosman metro durağından Rumeli Feneri yönüne 150 nolu hatta binilerek Havantepe yolunda inecekler. Buradan yaklaşık 20 dakikalık yürüyüş ile kamp alanına ulaşabilirler.
Özel aracıyla gelecek misafirler :
Kamp alanına özel aracı ile gelmek isteyen misafirlerimiz için Sarıyer’den Garipçe yolunu takip ediyorsunuz. Koç üniversitesini geçtikten yaklaşık Havantepe otobüs durağının solunda Giritli çiftliği tabelasını görüp giriyorsunuz. Yaklaşık 2 km sonra çiftliğin giriş kapısını göreceksiniz.
Kamp alanının adresi: Rumelifeneri, Çiftlik Cd. No:23, 34450 Rumelifeneri Köyü/Sarıyer/Sarıyer/İstanbul
– Ulaşım Postu –
İlerleyen günlerde ulaşım postu paylaşılacaktır. Aracında boş yer olan kişilerle iletişime geçerek etkinlik alanına birlikte gelebilirsiniz.
KAMPA GELİRKEN YANINIZDA GETİRMEYİ UNUTMAMANIZ GEREKENLER
Önerilen Kamp Malzemeleri Listesi
* Mevsime uygun çadır
* Mevsime uygun uyku tulumu – yoksa eğer battaniye
* Mat
* Kamp sandalyesi
* Kişisel ihtiyaçlar ve yiyecek içecek
* Atıştırmalık
* Varsa kullanılan ilaçlar ve ilk yardım kiti
Getirilmesi önerdiğimiz materyaller
o El feneri veya kafa lambası
o Termos veya termos bardak
o Tuvalet kağıdı veya peçete
o Islak mendil
o Güneş gözlüğü
o Güneş kremi
o Sinek kovucu sprey
o Kişisel temizlik malzemesi
o Matara veya su şişesi
o Fotoğraf makinesi
o Kitap
o Kamp sandalyesi ve hamak
o Küçük seyahat yastığı
o Polar sweat veya hırka (kalın) – akşamları serin oluyor alanda üşüyebilirsiniz
o Eşofman
o Yağmurluk
o Çorap
o Terlik veya sandalet
o Trekking botu veya spor ayakkabı
o Pantolon
o Power bank & Şarj aleti (Çadır kuracağınız hemen yan taraflarda elektrik yerleri bulunmaktadır telefonlarınızı şarj edebilirsiniz)
(Plastik ve karton kullanımını azaltıp doğayı korumak adına kendinize ait kaşık, çatal, tabak, termos veya termos bardaklarınızı getirmenizi rica ederiz.)
Yukarıda önerilen seyahat malzemelerini zorunlu olarak getirmek durumunda değilsiniz. Daha kolay ve keyifli bir kamp geçirebilmeniz adına sizleri düşünerek hazırlanmış bir listedir. Bu listenin haricinde getireceğiz malzemeler tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur.
Sadece kampta kullanacağınız en faydalı eşyaları almanız fazla yük taşımamanız açısından önemlidir.
Eşyalarınızın sorumluluğu tarafınıza aittir ve Bi’Yol Organizasyon ve Erasmus Plus Turkıye hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.
Getireceğiniz kamp malzemeleri için sırt çantası kullanmanız önerilir. Sırt çantanızın yanında fazladan küçük bir sırt/omuz çantası veya bel çantası getirirseniz içine çakı,çakmak,fener,cüzdan fotoğraf makinası, telefon gibi özel eşyalarınızı koyabilir, çadırınıza büyük çantanızı bırakıp küçük çantayla doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz…
İlk defa kamp yapacaklar için : https://baskayol.com/ilk-defa-kamp-yapacaklara-11-oneri/
KONAKLAMA
Kampta konaklamayı kamp çadırları ile yapılacaktır. Dilerseniz kendi çadırınız ile gelebilir veya çadır kiralayarak çadırda konaklayabilirsiniz.
EKİPMAN KİRALAMA
Kampa gelecek ancak ekipmanı olmayan arkadaşlarımız bizden günlük ekipman kiralayabilirsiniz.
Ekipmanlarımız hijyen kurallarına uygun bir şekilde temizlenmektedir. Sınırlı sayıda bulunan ekipmanlar için önceden ödemesini yaparak ayırtmanız gerekmektedir.
Çadır + Mat kiralayabilirsiniz.
2 Gece konaklama için 2 Kişilik çadır + 2 mat : 300 TL’dir.
Sınırlı Sayıda bulunan ekipmanlar için mutlaka kamptan önce yerinizi ayırtın.
KAMP ÜCRETİ
Kampa katılım ücreti kişi başı 290 TL’dir. (Erken kayıt fiyatı ilk 30 kontenjan sonrası 320TL olacaktır.)
18 yaşından küçükler kampa aile bireyleriyle veya aile izin belgesiyle birlikte katılabilir.
(Ücret Cuma girişi ve Pazar günü ayrılmayı kapsamaktadır.)
Kontenjan kalması durumunda biletinizi kapıdan alabilirsiniz. Kapıdan katılım ücreti kişi başı 400 TL’dir.
Etkinlik ücretini gönderenler etkinliğe katılımı öncelik alınacaktır. Kontenjan kalmaması durumunda kapıda giriş yapılmayacaktır.
GÜNÜ BİRLİK GİRİŞ (KONAKLAMASIZ)
Sizden gelen talepler üzerine etkinliğe Günü-Birlik girişte yapılacaktır. Sabah saat 10.00 sularında gelip konaklama yapmadan alandan ayrılabilirsiniz. Ücretimiz kişi başı 100 TL’dir.
KAMP SIRASINDA YAPILACAK FAALİYETLER
Atölyelerin programı aşağıda bulunan programdan ulaşabilirsiniz.
Etkinlikler:
Doğada kalma ve temel kampçılık atölyesi
– Kamp Malzemeleri ve Doğada giyim
– Sırt çantasının hazırlanması
– Kamp yeri seçimi ve kamp kurulması
– Ateş bilgisi ve ateş yakma
Erasmus+ Programı bilgilendirmesi
– 2021-2027 yılları arasında Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği ve AB ile iş birliği içerisinde bulunan ülkelerde uygulanan Erasmus+ Programı nedir?
– Program kimler için fırsatlar sunmaktadır?
– Program sadece toplumun genelinin bildiği öğrenci hareketliliği midir?
– Başvurular nasıl yapılır?
– Projelerde neler yapılır?
– Avrupa’da 5-21 gün arasında ücretsiz kalabilmenizi ve sosyal çalışmalar gerçekleştirmenizi sağlayan; sizden dil, öğrencilik, eğitim, sınav vb. şartlar istemeyen Gençlik Değişimi projeleri nedir? Katılım ve başvuru nasıl sağlanır?
Motivasyon Mektubu ve Europass CV Hazırlama-Başvuru Tüyoları
– Motivasyon mektubu nedir?
– Europass CV nedir? Özellikleri, artıları nelerdir? Nerede kullanılır?
– ESC projelerine başvuru yaparken hazırlanması gereken ‘Motivasyon Mektubu’ ve tüm proje türlerinde istenebilen Europass formatında CV nasıl hazırlanır?
– Başarılı ve uygun bir motivasyon mektubu nasıl olmalıdır?
– Bir projeye en doğru şekilde nasıl başvurulur?
– Projelere seçilebilmek için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar nelerdir?
European Solidarity Corps (ESC)-Avrupa Dayanışma Programı hakkında detaylı bilgilendirme
– Avrupa’da 2 hafta ile 1 yıl süresince ücretsiz kalabilmenizi ve kaldığınız süre boyunca gönüllülük çalışmaları gerçekleştirmenizi sağlayan; sizden dil, öğrencilik, eğitim, sınav vb. şartlar istemeyen ESC projeleri nedir?
– ESC projelerinde; konaklama, yol, yeme-içme ve vize masraflarınız karşılanır. Üstüne üstlük gittiğiniz ülkeye göre belirlenen oranda Euro bazında aylık cep harçlığı alırsınız. Peki, bu program nasıl katılım ve başvuru sağlanır?
Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Bilgilendirmesi
– Öğrenim ve staj hareketlilikleri lisans, yüksek lisans ve doktora gibi yükseköğrenim kademelerinde yapılan hareketlilik tipidir.
– Bu programlar sayesinde öğrenci belirli süreliğine, hibeli ya da hibesiz şekilde eğitimini yurt dışında devam ettirebilir.
– Öğrenim hareketliliği için bulunduğu üniversitedeki müfredat dersleri ile karşı üniversitedeki dersleri eşleştirmelidir.
– Staj hareketliliğinde ise, bölümlerin zorunlu stajlarına saydırılabileceği gibi gönüllü staj olarak da yapılabilir.
– Erasmus diyince ilk akla gelen bu programlar hakkında bilmediklerinizi, yurt dışında öğrenim görmenin zor olup olmadığını, hibeli şekilde gidebilmek için başvuru sürecine dair püf noktaları, verilen hibenin yeterli olup olmadığını ve daha birçok merak edilen yönünü konuşacağız.
Sabah Egzersizi | Yoga
Günün en güzel saatleri olan sabah saatlerinde doğanın tam içerisinde harika bir sabah egzersizine ne dersin?
Doğa Yürüyüşü
Gün içerisinde düzenlenecek atölye çalışmaları ve öğrenilecek birçok yeni bilginin ardından bilgilerimizi sindirmeye gidiyoruz. Doğayla buluşmaya hazır mısın? Yürüme mesafesinde bulunan Rumeli Feneri’ni ve Rumeli Kalesi gidiyor olacağız.
Ice Breaker Oyunlar ve Energizerlar
Kimseyi tanımadığın için kampa tek gelmekten veya seninle gelecek bir arkadaşın olmadığından dolayı endişeleniyorsa üzülme. Ice breaker oyunlarımız ile birbirimizle tanışacağız, muhabbetin dibine vuracağız.
Yeni bilgileri öğrenirken, atölye çalışmalarına devam ederken dikkatin mi dağıldı? Konstrasyonunu mu kaybettin hiç üzülme energizerlarımız tam sana göre! Gün içerisinde canlanmamızı sağlayacak harika etkinliklerimiz var.
Ateş Başı Sohbetleri (Motivasyon, canlı müzik vb.)
Kampların olmazsa olmazlarından birisi ateş başı sohbetleridir. Hayata dair, projelere katılıma dair motivasyonunu, heyecanını ateşlendirecek kişisel gelişim sohbetlerimiz de olacak. Canlı müziğimiz de var tabii ki.
ETKİNLİK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER !
– Erasmus+ Camp herkese açıktır. +18 altında olanlar aile izin belgesi veya Aileniz ile birlikte de etkinliğe katılabilirsiniz.
– Etkinliğimizin sosyal sorumluluk kısmında ise sokak hayvanları için mama getirmeniz bizler ve yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesi için çok önemlidir. Görevli ekibimiz ile beraber getirilen hayvan mamalarını toplayarak bölgede bulunan sokak hayvanlarına vereceğiz.
– Tüm aktivite ve eğitimler alanında deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilecektir.
– Tesis içerisinde güvenlik, elektrik prizleri, su çeşmeleri, lavabo ve tuvaletler bulunmaktadır.
– Rahat ve keyifli bir kamp geçirebilmeniz adına organizasyon ekibi olarak etkinlik boyunca sizlere yardımcı olacağımızı belirtmek isteriz.
– Etkinlik tesisi civarında hizmet veren bir market bulunmamaktadır mutlaka etkinlik alanına gelirken alacaklarınızı unutmayınız.
– Özellikle sigara kullananlara belirtmeliyiz ki, ormanda oksijen oranı fazla olduğu için şehirde içtiğiniz miktarın iki veya üç katını tüketebilirsiniz. (Alanda sigara satışı bulunmamaktadır.)
– Herhangi bir enstrüman çalma yeteneğiniz varsa enstrüman aletinizi getirip bize eşlik edebilirsiniz.
– Giritli Çiftliğinde çadırların olduğu bölgede telefon çekmektedir. Ortak alanlarda telefonuzu şarj edebilirsiniz. Alanda wi-fi hizmeti vermektedir. Oluşabilecek durumlara karşı yakınlarınıza önceden bu bilgiyi vermenizde faydalı olacaktır.
– Kampımızın açılışı esnasında size dağıtılan bilekliklerinizi lütfen etkinlik bitene kadar kolunuza takıp yemek dağıtımı, eğitim ve eğlenceli faaliyetler gibi programlar boyunca bilekleriniz açık şekilde gösteriniz.
– Evcil hayvan dostlarını yanında getirmek isteyenler yanlarında mutlaka tasma ve ağızlıklarını getirmeyi unutmamalıdır.
– Oluşabilecek durumlara karşı veya sormak istedikleriniz için önceden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Kamp telegram grubuna BURADAN girerek bizlere sorularınızı sorabilirsiniz.
KAMP KURALLARI
* Kamp alanına gelen katılımcılar ilk olarak kayıt masasına uğramalı ve kayıt yaptırmalıdır. Kayıt yaptırdıktan sonra bilekliğinizi almayı unutmayınız.
* Katılımcıların alınan TC kimlik numaraları talep edilmesi halinde Jandarmaya iletilecektir.
* Kamp alanında belirlenen noktalar haricinde ateş yakılması ve ağaç kesimi kuru olsa dahi kesinlikle yasaktır.
* Ateşli silahlar ve taşınması yasal olmayan maddeler kamp alanında bulunmamalıdır.
* Gece belirli bir saatten sonra “mutlak sessizlik saati” uygulaması yapılacaktır.
ETKİNLİK PROGRAMI
Etkinlik programlarımız genel içerikler hakkında fikir vermesi için hazırlanmıştır. Çok çeşitli oyun, workshop, eğlence aktivitelerimiz olacaktır. Detaylı içerik listesi için ETKİNLİK İÇERİĞİ kısmına göz atabilirsiniz. 🙂
1.GÜN (9 Haziran Cuma):
– 10.00 Kamp Alanı Açılışı
Serbest Zaman / Kamp Alanına Yerleşme ve Çadırların kurulması
– 17.30 Açılış Konuşması – Erasmus+ Türkiye Tanıtımı – Temel Kampçılık Bilgilendirmesi
– 18.00 Tanışma Oyunları – Energizer | Oyunlar
– 18.45 Kamptan ve Erasmus+ Türkiye’den beklentiler
–19.00 Takım Çalışması ve Oyunlar
– 20.00 Serbest Zaman – Akşam Yemeği
– 21.30 Kamp Ateşi + Ateş Başında Marshmellow ikramı +
Deneyim Paylaşımı Etkinliği
– 01.00 Mutlak sessizlik
2.GÜN (10 Haziran CUMARTESİ):
09.30 – 10.30 : Sabah Egzersizi | Yoga
10.30 – 12.00 : Kahvaltı Serbest Zaman
12.00 – 13.00 Energizer, Oyunlar
13.00 – 13.30 Serbest Zaman
13.30 – 16.00 3 İstasyonlu ERASMUS+ Bilgilendirme Workshopları
Erasmus Stajı, Erasmus Öğrenim Hareketliliği, Gençlik Değişimi, Eğitim Kursu
ESC (Avrupa Dayanışma Programı)
16.00 – 17.00 Serbest Zaman – Deneyim Aktarımı
17.00 – 18.00 Europass CV & Motivasyon Mektubu Hazırlama Eğitimi (Simulasyon)
18.00 – 18.30 Serbest Zaman – Deneyim Aktarımı
18.30 – 19.30 Akşam Oyunları (Voleybol, Futbol, Yakar top, Uno, Tabu, etc.)
19.30 – 21.00 Akşam Yemeği
21.00 Sürpriz Konsept Party Etkinliği
01.00 Mutlak sessizlik
3.GÜN (11 Haziran PAZAR ):
10.30 – 12.00 : Kahvaltı Serbest Zaman
12.00 – 13.00 Yurt Dışı Fırsatları ve Seyahat Etme Kültürü
13.00 – 14.00 Kapanış Oturumu ve Kampın Değerlendirilmesi (Soru-Cevap)
14.00 – 16.00 Doğa Yürüyüşü
17.00 : Alandan ayrılış
Alanı kullanarak en yaratıcı story atan kişilere sürpriz ödül (Bizi de etiketleyecek)
KAMPA KATILIM
Erasmus+ Camp ‘a katılmak istersen aşağıdaki formu doldurması gerekmektedir. Form kampa katılmak isteyen her birey için ayrı ayrı doldurulmalıdır. Ödeme bilgisi form doldurduktan sonra gönderilecektir. Bilet ödeme Outdoora uygulaması üzerinden olacaktır. Sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Katılım formunu BURADAN doldurunuz.
Tursab – 12941
Daha fazla etkinlik için buraya tıklayın.
Merak ettiklerinizi ve sormak istediklerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.
Bizi takip etmeyi unutma!
-Instagram, Facebook, Twitter, Telegram, Whatsapp Duyuru Kanalı