• awesome images 0(506) 281 08 09
  • info@eplusturkiye.org
  • Anasayfa
  • Avrupa’ya Yerleşmenin Yolları - E+ Türkiye

Hayalleriniz sizden çok uzakta olabilir. Bunları gerçekleştirmek için atacağınız her adımda biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ankara Anlaşması ile Avrupa Birliğine üye olan ülkelerin bizlere sunduğu oturum imkânlarına ‘Avrupa’ya Yerleşmenin Yolları’ yazımda yer vereceğim. Yurtdışında yaşama hayaliniz varsa bu yazı tam size göre!

1)İspanya

İster limited isterse şahıs şirketi olsun şirket kurarak bir yıllık oturum iznine sahip olabilirsiniz. Sonraki süreçte iki kereye mahsus iki yılda bir uzatma yapılır. Toplam beş yılı geride bıraktığınızda ise son kez yapılacak olan beş yıl uzatma ile oturum izniniz uzatılır. Bu şekilde 10 yılı tamamladığınızda ise İspanyol vatandaşlığını almanızda mümkün hale gelir. Şirket kurmak için 10-15 bin Euro civarında bir birikiminiz olması gerekmektedir. Tabi miktar ne kadar yüksek olursa şansınız o kadar yüksek olur. Bunun yanı sıra şirket kurmadan oturum iznine sahip olmak istiyorum derseniz No Lucrativa adlı vize ile sahip olabilirsiniz. Bu vize ile çalışma izniniz olmamaktadır. Bunun için banka hesaplarınızda 40 bin Euro civarında yüksek miktarda birikim göstermeniz gerekmektedir. Türkiye’den gelen düzenli bir kazancınız var ise bu şekilde de oturum izni alabilirsiniz.

2)Hollanda

Şirket kurarken biraz daha detaylı analiz edip öyle karar vermeniz tavsiye edilmektedir. Şirket fikri eğer gerek görülmez ise reddedilebiliyor bu yüzden ihtiyaca göre bir öneri size şirket kurma konusunda fayda sağlayabilir. Şirket kurduktan 5 yıl sonra ise vatandaşlık hakkına sahip olabilirsiniz.

3)İrlanda

Dil eğitimi için sıklıkla tercih edilen ülkenin öğrencilere verdikleri Stamp 2 vizesi ile yarı zamanlı alışma izni fırsatı sunmaktadır. Bir yıl boyunca çalışır ise öğrencilere Stamp 2 vizesi verilerek tam zamanlı çalışma fırsatı da sunmaktadır. Ankara antlaşması sayesinde sunulan bu kolaylık ile üç yılın sonunda sektör aynı olmak şartıyla farklı bir iş yerinde çalışabilirsiniz. Çalışma hayatında dört yılı geçtikten sonra ise istediğiniz yerde çalışma iznine sahip olabilirsiniz. Beş yıllık deneyimin sonunda vatandaşlığa başvuruda bulunabilirsiniz.

4)Slovakya

Şirket kurarak oturum izni alabileceğiniz bir diğer ülkede Slovakya’dır. Beş yıl geçirdikten sonra süresiz oturum izni hakkı elde etmenin yanı sıra 8 yıl sonrasında da vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

5)Malta

Resmi dilin İngilizce olma sebebiyle sık sık dil okulu için tercih edilen bir ülke olmasıyla adını duyduğumuz ülkede şirket açarak oturum iznine sahip olabilirsiniz.


6)Litvanya

Şirket başvurularında bir veya iki ortak olması durumunda 28 bin, üç ortak olması durumunda 42 bin Euro asgari sermaye şartı bulunmaktadır. Şirket kurarak bir yıllık oturum iznine sahip olabilirsiniz. Sonraki süreçte iki kereye mahsus iki yılda bir uzatma yapılır. Toplam beş yılı geride bıraktığınızda ise son kez yapılacak olan beş yıl uzatma ile oturum izniniz uzatılır. On yılı tamamladığınızda ise 3 vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

7)Belçika

Şirket kurarak oturum izni alabileceğiniz bir diğer ülke Belçika’dır. Türklerin nüfusunun fazla olmasıyla bilinen ülke birçok ülkeye de yakın konumuyla sık sık tercih edilmektedir.

‘‘Avrupa’ya Yerleşmenin Yolları’’ yazımda farklı ülkeler ve şartlarına yer verdim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizinde eklemek istedikleriniz varsa bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorum Yap